Fra Polio til Ironman

Jeg hedder Bjørn. Jeg er født december 1941, under 2. verdenskrig. Der var mangel på mange fødevarer. Min mor kunne ikke give bryst. Derfor fik jeg sukkervand som erstatning.

Allerede samme måned fik jeg polio (børnelammelse). Der var en epidemi af polio på den tid, og jeg blev smittet i min første levemåned. Mine forældre har fortalt mig, at jeg var så hårdt ramt, at lægerne bad om at få lov til at lade mig dø. Det ville mine forældre ikke give lov til. Derfor kan jeg nu skrive denne bog. Polioen ramte mig i mit venstre ben. Fra hoften og nedefter.

Efter en måneds forløb var den værste fare overstået. Så vidt jeg husker har der aldrig været tale om nogen genoptræning. Én gang om året blev jeg indkaldt til Århus kommunehospital for at konstatere, om jeg var blevet svagere i mit venstre ben. Der var dog heldigvis aldrig tale om nogen forværring. Sygdommen havde dræbt nogle nerveceller i venstre ben, således at muskelstyrken i dette ben var væsentligt forringet.

Mit venstre ben havde ca. 10-20 % styrke sammenlignet med mit højre ben. Jeg havde en drøm om at være lige så stærk som alle andre. Min drøm var at gennemføre en rigtig Ironman (4,2 km svømning, 180 km cykling og 42 km maraton). Læs min bog og hør hvad der skete.

Kan købes hos Saxo boghandel
 
Bogen kan også fås på på Amazon.com på dansk og engelsk.